Statiunea Sangeorz-Bai – Valea Cormaia – Cabana “Farmecul Padurii” – Vf. Cormaia Acces la traseu : DJ 17 D, Statiunea Sangeorz – Bai, sat Cormaia; statia CFR Sangeorz- Bai, ruta Ilva-Mica  -  Rodna Veche .
Puncte de plecare :Intersectia drumului judetean  Nasaud – Sant cu drumul forestier
de-a lungul Vaii Cormaii loc numit ’’ Podul Cormaii ’’
Punct de sosire : Vf. Cormaia
Marcaj :Triunghi rosu
Timp de mers:10 ore.
Lungime aprox. : 28 km
Grad de dificultate: Mediu
Starea marcajelor: 
de vara –  bine marcat (marcat 2002)
Starea traseului: traseu fara dificultati de teren
Refugii si adaposturi : Cabana-restaurant ’’La Birtut’’. Nu sunt refugii.
Puncte de interes turistic : Cabana ’’Farmecul Padurii’’ sau ’’La Birtut’’ situata la confluenta  Vaii Cormaii cu ’’Valea Vinului’’, izvoare de apa minerala de “La Birtut” si de pe Valea Vinului
Descrierea traseului: Punctul de plecare in traseu este locul numit Podul Cormaii, situat la confluenta Vaii Cormaii cu raul Somes, la iesirea din orasul Sangeorz – Bai  spre Rodna Veche. Din acest punct urmeaza 8 km de drum forestier partial asfaltat spre Birtut sau spre cabana “Farmecul Padurii” de unde Valea Cormaii intalneste in dreapta Valea Vinului. La confluenta acestei vai gasim 3 cabane care pot asigura masa si cazare. Continuam inca 12 km drumul forestier neasfaltat de pe Valea Cormaii dupa care ajungem la capatul vaii Cormaii. Din aici o poteca bine conturata ne scoate  in caldarea superioara a vaii unde se aduna izvoarele de sub Vf. Repedea si Cormaia si unde gasim asezarile  catorva stane bine injghebate. Poteca urca apoi pieptis pe versantul din stanga iesind sub Vf. Cormaia unde intalnim traseul marcat cu banda albastra si intram imediat pe o poteca aproape orizontala care ajunge in Tarnita Obarsia Rebrei avand in stanga marea caldare a Rebrei.

 

 
© 2007 Pensiunea Sonia - Powered by Media City Grup